שירותים חברתיים (רווחה)

דואר אלקטרוני: ofra@kefar-tavor.muni.il
מוקד החירום של המועצה: 106 או 04-6765764
קבלת קהל: בימים: א,ג,ד בשעות 09:00-12:00
                 ולפי תיאום מראש גם בשעות אחה"צ.

המחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית כפר-תבור פועלת כחלק אינטגראלי מהרשות המקומית.
המחלקה פועלת במסגרת חוקים חברתיים ועל-פי הנחיות ופיקוח מקצועי של משרד הרווחה והשירותים החברתיים.

יעוד המחלקה:
לקדם את רווחת הפרט, המשפחה והקהילה ולשפר את תפקודם

פניה ראשונה למחלקה:
תושב הזקוק ליעוץ או לסיוע כלשהו יכול להתקשר לטל' :  04-9123413/2
ולקבוע פגישה עם עובדת סוציאלית.
במקרה חירום שלא בשעות העבודה, ניתן לפנות למוקד המועצה  - 106    ולבקש שיחה דחופה.
לפניה ראשונה מומלץ להצטייד בתעודת זהות.
העובדים הסוציאליים מחויבים על-פי כללי האתיקה המקצועית בשמירת סודיות.  כל תהליך הטיפול נעשה תוך שמירה על כבוד האדם, סודיות ומקצועיות.

ילדים ונוער:
טיפול רגשי בילדים ונוער. השתתפות בצוותים פדגוגיים של בתי הספר היסודיים. איתור ילדים בסיכון, הסובלים מהזנחה, אלימות והתעללות וטיפול בהם. הפניית ילדים למסגרות חוץ ביתיות על-פי הצורך, כולל הכנה, ליווי ומעקב. שירותי חונכים לילדים עם קשיים רגשיים או משפחתיים, עזרה לילדים חריגים ולמשפחותיהם, הדרכה להורים שנתקלים בקשיים בטיפול בילדיהם.

בוגרים ומשפחות:
יעוץ במיצוי זכויות מול מוסדות. עזרה בהתארגנות  נפשית ופיזית בעת משבר. יעוץ בענייני גירושין, מתן חוות דעת לבתי משפט בנושא גירושין, משמורת ילדים ואלימות במשפחה. טיפול באלימות בין בני זוג, טיפול רגשי במבוגרים, טיפול משפחתי וזוגי.

אזרחים ותיקים:
טיפול בקשישים בודדים וסיוע בעזרה ביתית עד לקבלת חוק סיעוד. סיוע ומעורבות בקבלת עזרה על-פי חוק סיעוד. הכוונה ועזרה בסידור בבית אבות. סידור ומימון שהות אזרחים ותיקים במרכז יום. מעורבות, ליווי וסיוע בחברות בקהילה תומכת.

אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים:
סידור במסגרות יומיות מתאימות (עיוורים, נכים, מפגרים). סידור במוסדות או הוסטלים מתאימים. שיקום תעסוקתי, סיוע לעיוורים בלימודים על תיכוניים, הוצאת תעודת עיוור. סיוע בהתאמת עזרים לראיה, מתן סיוע כספי, דמי ליווי לעיוור, מתן סיוע כספי, שירותי תמיכה לתקשורת לחרשים.

פעילות קהילתית:
קידום והפעלת קבוצות תושבים בנושאים קהילתיים.