דבר ראש המועצה

הגדל

כפר תבור מושבה ותיקה שנוסדה ב- 1901 כאחת ממושבות הברון, מצויה כיום בתנופת פיתוח גדולה ובמגמת קליטה מסיבית של מאות משפחות נוספות, לאלה שנקלטו בעשור האחרון והגדילו את מספר התושבים מכ- 1000 נפש לכ- 4000 נפש כיום.

המושבה הפרושה לרגלי הר תבור המיוחד והיפה "שיש גבוהים ממנו אך אין יפים כמוהו" שוכנת על אם הדרך המובילה ממרכז הארץ לצפונה טובלת בירק ופרחים וניתן להשקיף ממנה על נופים מרהיבים מכל צדדיה.

יפי המקום ואתרי הביקור המיוחדים מהווים מוקד משיכה למטיילים הפוקדים את כפר תבור.

את התנאים הגיאוגרפיים בהם ניחנה כפר תבור אנו מבקשים לנצל לפיתוח ענפי המסחר והתיירות ולמשוך אלינו יזמים ובעלי חזון, שיקימו מרכזי מסחר ותיירות נוספים לצד אלו הקיימים ופועלים בכפר כמו: מלון הר תבור, חוות היין שבה פועל יקב מצליח, מסעדות, בתי קפה, מוזיאון מרציפן וחנויות מגוונות.

ככפר ותיק אנו שמים דגש על שימור המבנים ההיסטוריים ולנו בנוסף למבנים ההיסטוריים ששומרו מוזיאון מושבה חדש שבו תצוגה מרשימה של ראשית ההתיישבות במקום, המוזיאון משולב במתחם שחזור של חצרות איכרים, בו ניתן ללמוד על ההיסטוריה שלנו, לחוות מטעמי ארץ ישראל הישנה ולהכיר בצורה פעילה את חיי האיכרים מראשית המאה.

המציאות הכלכלית הקשה בשנים האחרונות הביאה אותנו להכרה כי ללא תנופת פיתוח משולבת של בניה למגורים ועסקים נוספים שיוקמו  בכפר, לא תצליח המושבה להמשיך בניהול עצמי וללא שיפור ניכר במערך הכספי שלה, תצטרך המושבה להתאחד מונציפלית עם ישובים אחרים כפי שאירע לרבות ממושבות הגליל האחרות.

אנו החלטנו לעשות מעשה, שנסנו מותנים ובשיתוף פעולה ראוי לציון של חברי המועצה בארבע הקדנציות האחרונות, התחלנו בתנופת תכנון ופיתוח שמפירותיה אנו כבר נהנים ונמשיך להנות ממנה שבעתיים בשנים הבאות, עת תורחב המושבה בשכונות נוספות שלצדם יבנו מספר פרויקטים חדשים שאנו מכנים פרויקטי עוגן ובהם: מוסד סיעודי/שיקומי, מרכז לדיור מוגן, דיור נופש ובו מרכז בריאות, ומרכז מסחרי חדש.

פיתוח זה יתרום מצד אחד לתוספת מקומות עבודה רבים בכפר ומצד שני יתרום לחיזוק עצמאותנו הכלכלית ויעניק בידנו גם את האפשרות להגדיל את השקעותינו במערכת החינוך הפורמלית, במערך החינוך המשלים ובפעילות הקהילתית, שהם מרכז ההוויה והעשייה שלנו, וכל זאת לצד המשך שיפור והשבחת השירותים המוניצפליים.

בכבוד רב,

יוסי דולה